pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahdon joukkoon pienissä erissä sekoittaen. Kaada taikina uunipelille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Jäähdytä.
Kostutukseen käytin Spriteä.
Limemousse:
5 liivatetta
2 limeä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehut. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu. Mausta sokerilla. Halutessasi voit värjätä vaahdon hennon vaaleanvihreäksi / limenvihreäksi elintarvikevärillä. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaan vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Vadelmamousse:
1 litra pakastevadelmia (kotimaisia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
8 liivatetta
sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta vadelmat. Yhdistä tuorejuusto ja sokerit vadelmasoseen kanssa. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahto varovaisesti vadelma-tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla mieleiseksi. Liuota liivatteet noin 1/2 dl kiehuvaa vettä, lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
Vadelmamoussea tein isomman annoksen kuin limemoussea. Vadelmamoussea tuli yhteen väliin varsinaiseen mahaan sekä tisseihin. Limemoussea tuli ainoastaan yksi väli mahaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti