muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
pohjataikina:
2 dl piimää
1 muna
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
täyte:
8-10 dl raparperia
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Kuori ja paloittele raparperit. Ripottele raparperit pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raparperipalojen päälle. Ripottele pinnalle muruseos.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Herkuttele esim. vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti