perjantai 4. heinäkuuta 2014

Hääkakku liljankukkasin

Kesäiseen hääjuhlaan lähti tällainen kakku. Toiveena oli mansikka- ja valkosuklaamousset täytteeksi ja kermakuorrutus. Koristeeksi toivottiin valkoisia liljoja sekä sydämiä. Kakkua varten tein kolme kappaletta neljän munan kääretorttupohjaa. Kakku on hyydytetty suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Koristeet tein vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta. Kakku on mitoitettu noin 35-40 hengelle.


Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele jauhoseos varovaisesti munasokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.


Kostutukseen kului Spriteä noin 3 dl.


Mansikkamousse:
7,5 dl pakastemansikoita
150 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria
8 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta sokerilla. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto mansikka-tuorejuustoseokseen. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan (3-5 rkl). Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.


Valkosuklaamousse:
250 g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Notkista tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan (3 rkl) ja lisää liivateseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Kermapursotuksiin kului vispikermaa vajaa 5 dl.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti