tiistai 1. heinäkuuta 2014

Britakakku

Ihanan kesäinen britakakku tuoreista mansikoista!
Tämä resepti on suoraan Valion sivuilta. Tein näitä pohjia kaksi kappaletta, jotta kakusta tuli tarpeeksi iso.



pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon vatkaten. Lisää joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (25 x 30 cm). Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 180 asteessa 10 minuuttia.

marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka se käännettäisiin ylösalaisin. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle lusikalla. Paista vielä uunin keskitasolla 180 asteessa 15 minuuttia.

täyte:
2 dl vispikermaa
1/2 prk rahkaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1l mansikoita

Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Mausta sokerilla mieleiseksi. Lusikoi kerma-rahkaseos pohjan päälle ja ripottele pilkotut mansikat päälle. Jätä halutessasi muutama mansikka kakun päälle koristeeksi. Nosta toinen pohja täytteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti