lauantai 5. heinäkuuta 2014

Mustikkajuustokakku

Uudessa Kodin kuvalehdessä oli niin herkullisen näköisen mustikkajuustokakun resepti, että sitä oli heti päästävä testaamaan!



pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 voita
1,5 rkl sokeria

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
4 munaa
2 tl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria

marmoripinta:
1 dl tuoreita mustikoita
3/4 rkl sokeria

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.

Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan kerma, kananmunat, sitruunanmehua ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Laita kattilaan mustikat ja sokeri. Kiehuta musikoita ja sokeria noin 5 minuuttia niin, että sokeri sulaa ja mustikat rikkoutuvat. Painele mustikat siivilän läpi niin että saat kaiken liemen talteen.

Kaada tuorejuustoseos vuokaan keksipohjan päälle. Tiputtele mustikkalientä lusikalla sinne tänne tuorejuustoseoksen päälle ja vedä cocktailtikulla marmorikuvioita pintaan.

Paista kakkua 175 asteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti