pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 voita
1,5 rkl sokeria
täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
4 munaa
2 tl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
marmoripinta:
1 dl tuoreita mustikoita
3/4 rkl sokeria
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.
Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan kerma, kananmunat, sitruunanmehua ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.
Laita kattilaan mustikat ja sokeri. Kiehuta musikoita ja sokeria noin 5 minuuttia niin, että sokeri sulaa ja mustikat rikkoutuvat. Painele mustikat siivilän läpi niin että saat kaiken liemen talteen.
Kaada tuorejuustoseos vuokaan keksipohjan päälle. Tiputtele mustikkalientä lusikalla sinne tänne tuorejuustoseoksen päälle ja vedä cocktailtikulla marmorikuvioita pintaan.
Paista kakkua 175 asteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti