sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Isänpäivän tiramisutäytekakku

Minulla tehnyt mieli jo pitemmän aikaa tiramisua. Isänpäiväksi sitä suunnittelin tekeväni, mutta kun toisaalta halusin myös tehdä täytekakun, johon olin koristelunkin jo suunnitellut, niin päätin yhdistää nämä molemmat eli tiramisun täyte täytekakun väliin. Nam, oli todella hyvää!
Meillä siis vietettiin ensimmäistä isänpäivää ja koristeeksi painoin meidän 3 kuukautta vanhan tyttäremme jalanjäljet sokerimassaan sulatetulla suklaalla. Hieman oli sotkuista touhua, mutta lopputulokseen olen ihan tyytyväinen!



pohja:
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos varovasti munasokerivaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (23 cm). Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

kostutukseen:
2-2,5 dl espressoa

tiramisutäyte (2 väliin):
250 g mascarpone-juustoa
1/2 prk ranskankermaa
3 rkl konjakkia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
1 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
3 rkl espressoa

kaakaojauhetta


Laita liivetteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään mascarponejuusto, ranskankerma, konjakki, keltuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti juustoseokseen. Liuota liivatteet kuumaan espressoon ja lisää liivateseos varovasti täytteeseen.

Täytän yleensä täytekakun rengasvuokaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita pohjaosa rengasvuoan pohjalle ja kostuta kakkupohja espressolla. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Sihtaa täytteen päälle runsas kerros kaakaojauhetta. Laita täytteen päälle keskimmäinen kakkupohja ja kostuta espressolla. Kaada lopputäyte vuokaan ja sihtaa myös tähän päälle kaakaojauhetta. Laita päälle kakun kansiosa ja kostuta espressolla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

pursotukset:
5 dl vispikermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti