sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Minttusuklaapalat

Tämän reseptin olen löytänyt Belle Baien blogista. Ja todellakaan näitä ei ole turhaan nimetty maailman parhaimmiksi suklaapaloiksi. Tämä resepti on siis suora kopio tästä ja kirjoittelen tämän reseptin tänne lähinnä itselleni talteen.



Kaakaoliemi
2,5 dl vettä
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa

Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta.

Taikina
5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl vanijasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit ja sooda. Lisää ensin kaakaoliemi jauhoseokseen, tämän jälkeen jogurtti ja lopuksi sekoita joukkoon munat. Taikinan voi tehdä ihan käsin vatkaamalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.


Kuorrutus
4 rkl maitoa
150 g voita
4 Pätkis-pötköä
2 rkl kaakaojauhetta
400-500 g tomusokeria

Kiehauta kattilassa maito, voi, kaakaojauhe ja rouhitut Pätkikset. Lisää lopuksi tomusokeri voimakkaasti sekoittaen. Kaada kuorrute suklaapalojen päälle ja koristele. Nosta suklaapalat jääkaappiin ja leikkaa kylmänä. Itse otin tällä kertaa palasia sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti