sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Luumukanelikakku ja karpalokastike

Ihastuin tähän uuteen Luumukanelirahkaan, että päätin tehdä siitä vielä Pyhäinpäiväksi hyydykekakun. Lähes samanlainen resepti löytyi näköjään myös Valion sivuilta :)


pohja:
150 g piparkakkuja
100 g voita
1 tl kanelia

Murskaa piparkakut muruiksi. Sekoita murskattujen pipareiden joukkoon kaneli sekä sulatettu voi. Painele piparimuruseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja halutessasi myös hieman reunoille.

täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 prk Luumu-kanelirahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-4 rkl luumumarmeladia
4 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja luumumarmeladi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (2 rkl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaa ja nosta kakku jääkaapiin hyytymään yön yli.

Lisäksi tein kakun kaveriksi karpaloista kastikkeen, joka toimi kyllä tämän kakun kanssa loistavasti.

Karpalokastike
4 dl karpaloita
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja

Laita kattilaan karpalot ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 3 minuuttia.  Paseeraa marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla.  Lisää perunajauhot sekoitettuna pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita ja anna kiehua hetken. Jäähdytä. Kaada kastiketta kakun päälle ja herkuttele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti