tiistai 24. maaliskuuta 2015

Espresso-suklaakakku

Tämän kakun resepti on myös otettu Kakkutaidetta kotikeittiössä -kirjasta muutamin pienin omin muutoksin. Tästä kakusta tuli kyllä yksi minun suosikkini, aivan ihanan pehmeä ja maukas! Kuvassa oleva kakku on tehty 15 cm:n vuokaan ja tällä ohjeella siitä tuli aika korkea. Tein kakun toiseen kertaan 18 cm:n vuokaan ja siihen kokoon tämä resepti sopii täydellisesti.



pohja:
1 dl espressoa
1,5 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita kaikki reseptin nesteet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteisiin siivilän läpi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (18 cm) ja paista 175 astetta noin 45-55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.

espressotäyte:
130 g valkosuklaata
125 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
3-4 rkl espressoa

Sulata suklaa ja sekoita mascarponejuuston kanssa sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja 3-4 ruokalusikallista jäähtynyttä espressoa makusi mukaan. Täytä kakku espressotäytteellä. Kostutin kakun noin vajaalla 1 desillä espressoa.

kermakuorrutus:
3 dl vispikermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti