pohja:
1 dl espressoa
1,5 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita kaikki reseptin nesteet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteisiin siivilän läpi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (18 cm) ja paista 175 astetta noin 45-55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
espressotäyte:
130 g valkosuklaata
125 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
3-4 rkl espressoa
Sulata suklaa ja sekoita mascarponejuuston kanssa sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja 3-4 ruokalusikallista jäähtynyttä espressoa makusi mukaan. Täytä kakku espressotäytteellä. Kostutin kakun noin vajaalla 1 desillä espressoa.
kermakuorrutus:
3 dl vispikermaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti