tiistai 24. maaliskuuta 2015

Mustikka-sitruunakakku

Juhlimme pienimuotoisesti kun tyttäremme täytti jo huimat 6 kuukautta. Halusin testata tätä kakkureseptiä Kakkutaidetta kotikeittiössä -kirjasta. Mustikkaisen kakkupohjan jouduin tosin tekemään kahdesti, sillä ensimmäinen jäi keskeltä raa'aksi. Laitoin pohjaan tulevat mustikat suoraan pakkasesta, minkä uskon vaikuttaneen siihen ettei pohja ehtinyt kypsyä tarpeeksi. Mutta todella mukavan makuinen kakku tästä tuli.


pohja:
300 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
3 dl mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää loput mustikat varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun (tai korppujauhotettuun) kakkuvuokaan (20 cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.

Kakun kostutukseen käytin sitruunalimpparia.

sitruunamousse:
4 liivatelehteä
400 g turkkilaista jogurttia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 dl vispikermaa

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään jogurtti, sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Kuumenna sitruunan mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Lisää liivatteet jogurttiseokseen ja kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
Täytä kakku sitruunamoussella rengasvuoan sisälle tai kelmulla vuorattuun tavalliseen kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Kakku on kuorrutettu itsetehdyllä vaahtokarkkimassalla, jonka alla ohut kerros sokerikreemiä.

Kakun lisäksi tarjolla oli macaroneja ja voileipäkakkua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti