tiistai 24. maaliskuuta 2015

Prinsessakakku

Kummityttöni toivoi 7-vuotis syntymäpäiväjuhliinsa prinsessakakkua. Pitkään olen haaveillut kerroskakun tekemisestä ja nyt päätin sen toteuttaa. Leivoin kakkua varten kaksi suklaakakkupohjaa 15 cm ja 23 cm halkaisijaltaan oleviin kakkuvuokiin. Suklaakakkupohjan reseptini testasin monessa blogissa kovasti kehuttua Suklaapossun mehevää suklaakakkupohjaa.
Molemmissa kakuissa on täytteenä mansikkamousse ja ne on kuorrutettu vaahtokarkkimassalla. Alempaan kakkuun laitoin neljä pilliä tukirakenteeksi ja laitoin sokerikuorrutetta ylemmän kakun alle "liimaksi". Kakku pysyi hyvin kasassa ja oli myös suhteellisen helppo leikata. Koristelussa pääsin myös kokeilemaan ensi kertaa sokeripitsiä, jonka avulla saa kyllä todella kauniita koristeita. Kruunu on tehty sokerimassasta.



pohja:
200 g voita
80 g tummaa suklaata
1 2/3 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
2,5 dl ranskankermaa
5 munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 2/3 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1,5 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai varovasti kulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma ja sokerit. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin. Paista 175 asteessa, 55-60 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Jäähdytä kakut ja leikkaa ne kolmeen kerrokseen.

mansikkamousse:
7,5 dl mansikoita
150 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma vaahdoksi. Liuota pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan veteen (2-3 rkl) ja lisää mansikkatuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Täytä molemmat kakut mansikkamoussella ja anna kakkujen hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti