Porkkanakakku
250 g porkkanoita
1 tl sitruunanmehua
1/2 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 15 cm halkasijan kokoinen kakkuvuoka. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sitruunanmehu, maito, rypsiöljy, kananmunat ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin verran.
Tuorejuustotäyte ja voikreemi
150 g voita huoneenlämpöisenä
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, 1,5 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja 1 dl tomusokeria. Siirrä reilu puolet voikreemistä toiseen kulhoon ja kääntele sekaan tuorejuustoseos.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä kakku tuorejuustokreemillä. Tämän jälkeen levitä voikreemiä ohut kerros kakun päälle ja kuorruta kakku vaahtokarkki/sokerimassalla. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti