Pohja (26 cm):
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kakku 175 asteessa n. 45-55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
Kakku on kostutettu sitruunalimpparilla.
Mansikkamousse:
1/2 l pakastemansikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
6 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa mansikat ja puolet sokerista kattilaan. Kiehauta mansikat ja soseuta ne. Liuota liivatelehdet kuumaan mansikkasoseeseen ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa. Vaahdota kerma, tuorejuusto ja loput sokerista samalla kertaa jämäkäksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt mansikka-liivateseos kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana.
Valkosuklaamousse:
300 g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa ja lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet 2-3 ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
Kreemi:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi.
Levitä ohut kerros voikreemiä hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla. Nosta kreemitetty kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen sokerimassan laittoa, tällöin kreemi ehtii kovettua ja kakun pinnasta saa tasaisemman.
Kuorrutukseen:
1 kg sokerimassaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti