sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Puoloffee-piirakka

Viikonlopun täytekakkujen teosta jäi sopivasti jäljelle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia sekä kermavaahtoa, joten päätin testata, miten iltakahvilla maistuisi puoloffee. Aiemmin olen tehnyt perinteistä banoffeeta, mutta nyt ajattelin kokeilla tätä puolukkaista versiota. Tämä valmistui kyllä ennätysnopeasti ja helposti sekä maistui todella hyvälle!

Tästä ohjeesta riittää varmaan noin 20 cm kokoiseen vuokaan. Itse tein hieman pienempään vuokaan koska kinuskia ei ollut jäljellä koko purkkia.



Pohja:
100 g Digestive-keksejä
50 g voita

Murskaa keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen joukkoon. Painele keksimuru-voiseos irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle.

Täyte:
1 prk kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
2-3 dl puolukoita
2,5 dl vispikermaa
Sokeria

Levitä kinuski keksipohjan päälle. Ripottele päälle (jäiset/kohmeiset) puolukat. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä/pursota kermavaahto piirakan päälle. Anna tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Koristele puolukoilla ja nautiskele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti