perjantai 23. syyskuuta 2016

Ristiäiskakku Kasperille

Kaverin poikavauvan ensimmäiseen juhlaan tein tällaisen vaaleansinisen kakun. Täytteenä toiveen mukaan mansikka- ja limemousse. Koristelussa oli toiveena tähtiteema ja tossut. 



Pohja (26 cm):

8 munaa

240 g sokeria

120 g vehnäjauhoja

120 g perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kakku 175 asteessa n. 45-55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.  


Kostutus:

2,5 dl sitruunalimpparia


Mansikkamousse:

1/2 l pakastemansikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
6 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa mansikat ja puolet sokerista kattilaan. Kiehauta mansikat ja soseuta ne. Liuota liivatelehdet kuumaan mansikkasoseeseen ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa. Vaahdota kerma, tuorejuusto ja loput sokerista samalla kertaa jämäkäksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt mansikka-liivateseos kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana. 

Limemousse:

2 limeä

100 g tuorejuustoa

3 dl vispikermaa 

1 dl sokeria

4 liivatetta

Vihreää pastaväriä


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Laita kattilaan ilmeistä puristettu mehu ja sokeri. Kiehauta limemehu ja liuota liivatteet kuuman limemehun joukkoon. Jäähdytä vesihauteessa käden lämpöiseksi. Vaahdota yhtä aikaa tuorejuusto ja kerma. Värjää kerma-tuorejuustoseos hennon vaaleanvihreäksi pastaväreillä halutessasi. Lisää liivatemehuseos ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon.


Kreemi:

300 g voita

300 g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1-2 rkl vettä


Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. 


Levitä ohut kerros voikreemiä hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla. Nosta kreemitetty kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen sokerimassan laittoa, tällöin kreemi ehtii kovettua ja kakun pinnasta saa tasaisemman.


Kuorrutukseen:
1 kg sokerimassaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti