lauantai 22. joulukuuta 2012

Puolukka-kinuskikakku

Etsiskelin tänä jouluna jotain vaihtoehtoa glögikakulle ja törmäsin muutamaan puolukkaiseen tuorejuustokakkuohjeeseen. Muokkasin useammasta ohjeesta tämän reseptin.


pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita

täyte:
6 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora Vispiä
2 dl kinuskikastiketta
vajaa 200 g puolukoita (pakaste)
1 tl vaniljasokeria
(sokeria)
1/2 dl puolukkamehua

Murskaa piparit muruiksi ja sekoita piparimurujen joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Halutessasi laita myös reunoille suikaleet leivinpaperista, tällöin kakku irtoaa paremmin vuoasta ja reunasta tulee tasaisempi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää puolukkasoseen joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti puolukka-tuorejuusto-seokseen. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi sokerilla. Itse lisäsin noin 1 rkl sokeria. Kiehauta puolukkamehu ja liuota kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos varovasti täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.


Halutessasi voit tehdä kakun päälle myös kiilteen puolukkamehusta. Tällä kertaa tämä kakku ilman kiillettä pelkkien sokerimassakoristeiden kanssa.

kiille:
3 liivatelehteä
2 dl puolukkamehua

Valmista kiille kun kakku on hyytynyt. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Kiehauta noin 1/2 dl puolukkamehua ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos lopun puolukkamehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lusikoi liivateseos varovasti kakun pinnalle. Nosta kakku vielä kylmään muutamaksi tunniksi ennen koristelua ja herkuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti