keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kalakakku

Innokkaalta 5-vuotta täyttävältä pikku kalamieheltä tuli toive, että synttärikakussa pitäisi olla kala, mielellään hauki tai kirjolohi! Kyllä meinasi mennä sormi suuhun, että en kyllä kalaa osaa millään tehdä! Netistä löytyi kuitenkin taas mukavia idoita ja tällainen siitä sitten tuli! Välissä toiveen mukaan valkosuklaa- ja mansikkamousse.



Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen Spriteä.

Mansikkamousse:
1/2 l  pakastemansikoita
2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

Valkosuklaamousse:
2,5 dlFlora Vispiä
100 g maustamaton tuorejuustoa
130 g valkosuklaata (Pandan valkosuklaalevy)
4 liivatetta
sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti