Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45
minuuttia.
Kostutukseen Spriteä.
Mansikkamousse:
1/2 l pakastemansikoita
2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
sokeria
vaniljasokeria
Soseuta
mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta
mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää
liivateseos mansikkavaahtoon.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Valkosuklaamousse:
2,5 dlFlora Vispiä
100 g maustamaton tuorejuustoa
130 g valkosuklaata (Pandan valkosuklaalevy)
4 liivatetta
sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti