tiistai 26. marraskuuta 2013

Panna cotta

Päivitelläänpäs tänne parit jälkiruoatkin niin pysyy reseptit minulla tallessa!
Tätä vaniljaista panna cottaa tein jo pääsiäiseksi ja maistui loistavalle limoncellomarinoitujen mansikoiden kanssa! Nämä panna cotat tein suoraan viinilaseihin, joten jälkiruoan kumoamista ei tarvinnut jännittää.



2 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 vaniljatanko

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen kärjellä pois. Laita siemenet ja vaniljatangon puolikkaat kerman ja sokerin kanssa kattilaan. Kiehauta kermaseos. Liuota liivatteet kermaseokseen. Muista poistaa vaniljatangon puolikkaat kerman joukosta ennen liivatteiden lisäämistä! Annostele seos annosmaljoihin ja nosta maljat jääkaappiin hyytymään noin 3-4 tunniksi.


Limoncello-mansikat
4 cl limoncello-likööriä
2 rkl sokeria
mansikoita

Kiehauta likööri ja sokeri kattilassa. Kaada seos mansikoiden päälle. Anna mansikoiden marinoitua muutaman tunnin ajan ja tarjoile mansikat panna cotan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti