tiistai 19. marraskuuta 2013

Tiikerikakku

Tämän syksyn ehdoton tv-suosikkini on yllättäen ollut MTV:n Koko Suomi leipoo -ohjelma. Ohjelman innoittamana on tullut kokeiltua useampaakin ohjemassa nähtyä reseptiä. Ensimmäisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli tiikerikakku. En muista milloin viimeksi olisin tiikerikakkua tehnyt, joten mieheni toiveesta pyöräytin yksi päivä iltateelle tämän kakun. Oikeanlaista kakkuvuokaakaan ei kaapista löytynyt, mutta onneksi yhden irtopohjavuoan mukana oli tullut myös lisäosa, jolla vuoasta sai perinteisen rengasvuoan. Kakusta tuli kyllä oikein maukas ja siksipä kirjoittelen tämän reseptin tänne itselleni ylös!


125 g voita
220 g tomusokeria
165 g munia (3 munaa)
220 g vehnäjauhoja
5 g leivinjauhetta
55 g maitoa
15 g kaakaota

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet ja maito. Ota noin kolmasosa taikinasta ja mausta/värjää se kaakaolla. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma täyte. Lisää päälle loppu vaalea taikina. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi. Paista kakku 170 asteessa, noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti