tiistai 19. marraskuuta 2013

Sitruunamarenkipiiras

Toinen Koko Suomi leipoo -ohjelmasta bongattu ja testattu resepti on tämä sitruunamarenkipiiras. Tämä piiras vie kielen mennessään!!! Ihana yhdistelmä kirpeää sitruunaa ja makeaa marenkia. Tätä leivonnaista varten täytyi hieman täydentää leipomistarvikevarastoja eli sokeriliemen kuumentamista varten lämpömittari ja marengin ruskistamista varten kaasu"töhötin" :D


pohja:
300 g jauhoja
100 g tomusokeria
150 g voita
50 g kananmunaa

Valmista pohja. Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä ennen kaulitsemista. Kaulitse vuokaan 2,5 mm:n paksuinen pohja. Esipaista pohja (200 astetta, noin 10 minuuttia).

sitruunatäyte:
300 g sokeria
3 sitruunan mehu, 1 sitruunan kuori
185 g kermaa
300 g kananmunaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada täyte esipaistettuun pohjaan. Paista uunissa 110 asteessa, kunnes piiras on hyytynyt (minulla tähän meni lähes tunti!!!).

italialainen marenki:
300 g sokeria
75 g vettä
150 g valkuaista

Keitä sokeri ja vesi 120 asteeseen ja lisää se ohuena nauhana vaahdotettujen valkuaisten joukkoon. Jatka vatkaamista niin kauan kunnes marenki on jäähtynyt ja jämäkkää. Pursota marenki jäähtyneen piiraan päälle. Polta/ruskista marenki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti