sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Churrot

Tänä vuonna Vapunpäivä oli mahtavan aurinkoinen ja lämpöinen. Upean sään kunniaksi grillasimme taas niin herkullisia hampurilaisia ja jälkiruoaksi paistoin tuoreet churrot. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näitä tein ja ihastuin näihin todella. Tein myös suklaadipin kaveriksi, mutta minusta nämä tuoreet churrot eivät sitä välttämättä kaivanneet.



Churrot (n. 30 kpl)
2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
(2 tl sitruunan kuoriraastetta)

Paistamiseen:
Kookosrasvaa tai rypsiöljyä

Pinnalle:
1 dl sokeria
1 tl kanelia


Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola. Kiehauta seos ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikista tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimät taikinan joukkoon. Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste. Sekoita hyvin ja laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Kuumenna rasva/öljy kattilassa 170-180 asteeseen. Pursota taikinasta peukalon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise tangot saksien avulla. Paista kerralla 3-5 munkkitankoa, noin 1 1/2 minuuttia / puoli, kauniin ruskeiksi. Nosta churrot talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa.

Tarjoa tuoreena sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeeseen.

Suklaadippi:
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
N. 1-1 1/2 dl maitoa
Ripaus suolaa

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito pienissä erissä kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista - juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti