Churrot (n. 30 kpl)
2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
(2 tl sitruunan kuoriraastetta)
Paistamiseen:
Kookosrasvaa tai rypsiöljyä
Pinnalle:
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola. Kiehauta seos ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikista tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimät taikinan joukkoon. Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste. Sekoita hyvin ja laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
Kuumenna rasva/öljy kattilassa 170-180 asteeseen. Pursota taikinasta peukalon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise tangot saksien avulla. Paista kerralla 3-5 munkkitankoa, noin 1 1/2 minuuttia / puoli, kauniin ruskeiksi. Nosta churrot talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa.
Tarjoa tuoreena sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeeseen.
Suklaadippi:
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
N. 1-1 1/2 dl maitoa
Ripaus suolaa
Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito pienissä erissä kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista - juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti