lauantai 7. toukokuuta 2016

Limejuustokakku vadelmasydämellä

Tänä vuonna vietimme äitienpäivää hieman eri tavalla - mutta ihanalla sellaisella. Juhlimme nimittäin ystäväni pienen tyttövauvan kastejuhlaa ja samalla heidän esikoisen 2-vuotisjuhlia. Sain kunnian tehdä juhliin juustokakun sekä uudelle kummitytölleni koristeet kakkuun ja aiheeseen sopivat pikkuleivät. Juustokakuksi toiveena oli jo aiemmin tekemäni vadelmakakku limesydämellä. Vaihdoin tähän kakkuun vadelma- ja limemoussen paikkaa, jotta kakkuun saatiin hieman myös poikamaista sävyä. Lisäksi tein kakun päälle suklaaganachen. Valitettavasti ganache jäi tällä kertaa aavistuksen liian löysäksi ja valui mielestäni hieman liikaa reunoilta. Makuun tällä ei kuitenkaan ollut vaikutusta ;)



Vadelmamousse (20 cm):
5 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
1/2 - 1 dl sokeria

Valmista ensimmäiseksi vadelmamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita vadelmat kattilaan pienen vesitilkan kanssa. Kiehauta vadelmat ja soseuta ne. Mikäli käytät ulkomaisia pakastevadelmia keitä vadelmia 5 minuuttia. Liuota liivatteet kuumaan vadelmasoseeseen ja jäähdytä sose kädenlämpöiseksi vesihauteessa. Vaahdota kerma, tuorejuusto ja sokeri yhdellä kertaa jämäkäksi vaahdoksi. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen jäähtynyt vadelma-liivateseos ohuena nauhana. Kaada vadelmamousse 20 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingoittanut leivinpaperin. Nosta vuoka jääkaappiin melban teon ajaksi.

Vadelmamelba
200 g vadelmia
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Valmista seuraavaksi vadelmamelba. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta vadelmat ja soseuta ne. Mikäli käytät ulkomaisia pakastevadelmia keitä vadelmia 5 minuuttia. Liuota liivatteet kuumaan vadelmasoseeseen. Jäähdytä vadelmasose kädenlämpöiseksi vesihauteessa. Kaada seos hyytyneen vadelmamoussen päälle ja laita pakastimeen hyytymään ja pakastumaan.

pohja:
150 g Digestive-keksejä
75 g voita

Murskaa keksit hienoksi keksimuruksi ja sekoita voisulan kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja painele seos vuoan pohjalle.

Limemousse (24 cm)
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 limeä (3:n mehu, 2:n kuori)
Vaaleanvihreää elintarvikeväriä

Lopuksi valmista limemousse. Laita liivattet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu sekä sokerit keskenään. Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoseokseen. Halutessasi voit värjätä vaahdon limen väriseksi virhreällä elintarvikevarastossa. Liuota liivatteet noin 1/2 desiin kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos täytteeseen.

Laita keksipohjan keskelle pakastettu vadelmakakku. Kaada sen päälle ja reunoille limemousse. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Irroita hyytynyt kakku vuoasta ja koristele.

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita

Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi rouheeksi ja laita ne metallikulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoittele hieman että suklaa sulaa kermaan. Lisää joukkoon nokare voita ja anna myös sen sulaa seokseen. Anna seoksen seistä hetken aikaa pöydällä kunnes se hieman jähmettyy. Kaada ganache kakun päälle ja tasoita pinta lastalla ja anna kuorrutetta valua myös kakun reunojen yli.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti