maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mansikkatuorejuustokakku

Tämä resepti on yksi suosikeistani mansikkatuorejuustokakkujen joukossa. Resepti on muistaakseni löytynyt Apu-lehdestä lähes 10 vuotta sitten. Kakun maku on mielestäni ihanan mansikkainen ja kesäinen!



pohja:
150 g Domino-keksejä
30 g voita

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 l tuoreita mansikoita
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
8 liivatelehteä
2 dl vispikermaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon vähän jäähtynyt voisula. Painele seos vuokaan.

Soseuta mansikat. Sekoita pehmeään tuorejuustoon mansikkasose, sokerit, sitruunanmehu ja kardemumma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Purista vesi liivatteista ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Jäähdytä vähän. Sekoita tuorejuustoseokseen liivateseos ja vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaa ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele hyytynyt kakku mansikoilla.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Gerberakakku hääjuhlaan

Noin 30 hengen kakku Juhannuksena vietettyyn hääjuhlaan. Kakun täytteenä valkosuklaa- ja limemousset. Koristeena toiveesta oranssit gerberat, jotka tehty sokerimassasta.


Kinkkuvoileipäkakkua hääjuhlaan

Juhannuksena vietettyyn hääjuhlaan tein tällaisen kinkkuvoileipäkakun.

Reseptinä vanha tuttu luottoresepti. Kakku mitoitettu noin 30 hengelle.

27 palaa vaaleaa paahtoleipää (Reilu täysjyvä)
20 palaa Täysjyvä Realia

0,5 l lihalientä kostutukseen

täyte 1:
700 g palvikinkkua
500 g ranskankermaa
1 punainen paprika

Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä tai sauvasekoittimella.

täyte 2:
400 g ruohosipulituorejuustoa
400 g ranskankermaa

Sekoita ainekset keskenään.

Valmista aluksi lihaliemi, liuota 1 lihaliemikuutio yhteen litraan kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hieman. Leikkaa leivistä kaikki reunat pois. Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 9 vaaleaa paahtoleipäviipaletta. Kostuta leivät. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu noin 2 rkl lihalientä. Levitä kostutettujen leipien päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet ja kostuta ne. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset.Viimeisen kerroksen päälle ei tule enää täytettä. Laita kakun päälle kelmu ja nosta päälle tasainen paino kuten leikkuulauta. Nosta kakku jääkaappiin ja "anna tekeytyä" mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti. Ennen kuorrutusta ja koristelua tasoita reunat leikkaamalla ylimääräiset turstuilevat leivänpalat pois.

kuorrutus:
2 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
suolaa
pippuria

Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kermavaahto ja mausta. Levitä ja/tai pursota kuorrutus kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Muumikakku

Eräälle 2-vuotiaalle pikkuneidille meni tällainen Muumikakku Juhannuksena. Täytteenä toiveen mukaan mansikkamousse.


lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuksen mansikkakakku

Tällaisella mansikkakakulla herkuttelimme juhannuksena 2013!
Halusin testata uutta pursotusmallia, johon olen muutamissa blogeissa törmännyt. Kerman kanssa sattui vaan pikku kömmähdys... Tein pursotukset laktoosittomasta kermasta, jota en ole juurikaan tottunut käyttämään. Kerma vatkautui yllättävän nopeasti vähän liikaakin ja värjäämisen jälkeen kermavaahto oli turhan tanakkaa eikä purostuksesta tullut mielestäni kovinkaan kaunis. Onneksi kakku meni omalle porukalle, joten se ei niin haitannut! Kakun välissä tuoreita mansikoita ja mascarpone-kermavaahto, nam!

pohja: 
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

täyte:
250 g mascarpone-juustoa
2 dl vispikermaa
sokeria
500-600 g tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Mausta sokerilla makusi mukaan. Pilko mansikat ja lisää mansikat täytteen joukkoon. Jätä muutama mansikka kakun päälle. Mascarponevaahdosta tulee kohtalaisen tanakka, joten liivatetta ei tarvita. Kakun kostutin sitruunalimpparilla.

Kakun kermapursotuksiin meni kermaa noin 4 dl.


Hyvää Juhannusta!

Muotovaliokakku

Nuorimmasta koirastani tuli huhtikuun lopulla Suomen Muotovalio. Valiojuhlat ovat joutuneet hieman odottamaan, mutta nyt kun kummityttöni saapui Kajaaniin juhannuksen viettoon, sain valiokakun vihdoin tehtyä. Kakkua varten paistoin kaksi neljän munan kääretorttupohjaa. Väliin laitoin limemoussen sekä tuoreita mansikoita. Hyydytin kakun suorakaiteen muotoisessa vuoassa ja muotoilin kakusta havannankoiran profiilin ennen kuorruttamista. Kakun päällä vaahtokarkkimassa, myös ruusuke tehty samasta massasta.



pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Limemousse:
6 liivatetta
2 limeä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa

500 g tuoreita mansikoita

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehut. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu. Mausta sokerilla. Halutessasi voit värjätä vaahdon hennon vaaleanvihreäksi / limenvihreäksi elintarvikevärillä. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaan vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Pilko mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse laitoin mansikat neljään osaan. Sekoita mansikat limemousseen ja kaada täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle. Kostuta pohja sitruunalimpparilla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäloman avajaiskakku - possut paljussa

Kaverini linkitti tässä kevättalvella tämän kuvan Facebook-sivuilleni. Ajatus kakun toteuttamisesta jäi elämään ja nyt kesäloman ensimmäisen päivän kunniaksi tein oman versioni tästä hauskasta possukakusta.


Kakku on kohtalaisen pieni, leivoin neljän munan kakkupohjan 20 cm:n kakkuvuokaan. Kakun kostuttamiseen käytin sitruunalimpparia. Kakun täytteeksi viipaloin tuoreita mansikoita sekä vaahdotettua vaniljavaahtoa (nopea, simppeli kakku siis...). Kakun päälle suklaakuorrutus. Reunoille Kitkat-suklaapatukoita ja possut muotoilin vaahtokarkkimassasta.

Pohja: 
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g tuoreita mansikoita
 
 Vatkaa vaniljakastike tanakaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon viipaloidut mansikat. Sokeria en tähän täytteeseen lisännyt lainkaan.

kuorrutus:
100 g taloussuklaata
0,5 dl vispikermaa

Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hiukan ja kaada ohuena nauhana kakulle.


lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kakunkoriste Agilityvaliolle

Nämä koristeet lähtivät kaverini mukana Agilityn SM-kisoihin ja villakoirien erikoisnäyttelyyn, joissa hän sai tarjota ystävilleen ansaittua Agilityvalio-kakkua! Koristeita tein molempia kaksi kappaletta, omat koristeet molemmille päiville :)


Onnea kerran vielä Elina ja Säde! :)

Hello Kitty -kakunkoriste

Hello Kitty -koriste työkaverin tyttären synttärikakkuun.

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Prinsessakakku

Työkaverin tyttären synttäreille meni tämä prinsessakakku.
Täytteenä toiveen mukaan mansikkamoussea. Päällä itse tehty vaahtokarkkimassa. Tiara pursotettu pikeeristä (valkuaista ja tomusokeria).

Kakkua varten leivoin yhden kääretorttupohjan.

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Mansikkamousse (kahteen väliin):
1 l  pakastemansikoita
5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
10 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (n. 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2-2,5 litran kulho) kelmulla. Leikkaa kääretorttupohjasta kolme pyöreää palasta. Mittaa kulhon avulla sopivat palaset, siten että pohjapalanen on halkaisijaltaan kulhon yläreunan kokoinen ja kaksi muuta hieman pienempiä. Laita pienin pohjapaloista kulhon pohjalle ja kostuta sitruunalimpparilla. Valmista täyte ja kaada puolet täytteestä vuokaan. Laita keskimmäinen kakkulevy kulhoon täytteen päälle ja kostuta. Kaada loppu mansikkamousse vuokaan. Laita päälimmäiseksi isoin kakkulevy ja kostuta kevyesti. Taita kelmut pohjan päälle tiiviisti ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Kumoa hyytynyt kakku kakkupaperin päälle ja poista kelmut. Valmista sokerikreemi ja levitä sokerikreemi tasaiseksi pinnaksi kakun päälle. Kaulitse vaahtokarkkimassa tasaiseksi levyksi ja nosta se varovaisesti kakun päälle. Tasoittele sileäksi ja leikkaa reunoilta ylimääräinen massa pois. Koristele.

Sokerikreemi:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Levitä sokerikreemi tasaisesti kakun pinnalle ohueksi kerrokseksi tarttumapinnaksi vaahtokarkkimassalle.

Pursotin pikeeristä tiaran kakun päälle koristeeksi. Hyvän pikeerin ohjeen olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta.

Pikeeri:
1/4 dl valkuaista
1 3/4 dl tomusokeria
3 tippaa  sitruunamehua

Vatkaa valkuainen ja 1 dl tomusokeria valkoiseksi vaahdoksi (noin 3 minuutin ajan). Tämän jälkeen lisää sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista vielä hetken. Lisää tomusokeria sen verran, että pikeeri on kohtalaisen kovaa, niin että pikeeristä jää huiput pystyyn kun vatkaimet nostetaan massasta.

Tiaraa varten tulostin netistä mallin ja teippasin sen viinipullon ympärille. Kuvan päälle teippasin vielä leivinpaperin. Pursota tiara mallin mukaan ja anna kuivua täysin kuivaksi ennen kuin irrotat leivinpaperin pullon ympäriltä. Tein varulta kolme tiaraa ja yhden sain ehjänä irti leivinpaperista. Onneksi edes sen yhden! Tiara murtuu todella helposti, mikäli siinä on paljon ohuita kohtia.


torstai 30. toukokuuta 2013

Angry Birds sacherkakku

Vihdoin pääsin tekemään ensimmäisen Angry Birds -kakkuni!
Kollega pyysi kakkua poikansa synttäreille Angry Birds -teemalla. Toiveissa oli myös suklaakakku, sacherkakku-tyylinen. Kakusta tuli jo aikaisemminkin tekemäni vadelma-sacher. Koristeet muovailtu marsipaanista.


pohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

kostutus:
2 dl omenamehua

täyte:
200g pakastevadelmia
1 dl omenamehua
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 dl vispikermaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl sokeria

kuorrutus:
200 g taloussuklaata
1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 min.

Valmista täyte. Pane jäiset vadelmat kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta se vaniliinisokerilla ja sokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjalevylle puolet vadelmakiisselistä ja sen päälle puolet kermavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta ja nosta kakku jääkaappiin.

Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hiukan ja kaada ohuena nauhana kakulle. Koristele.



sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Omenankukkakakku

Kollegani pyysi minulta kakkua pieneen juhlaan, jossa oli tarkoitus juhlistaa työkavereiden kesken hänen taannoista 40 vuotispäiväänsä. Toiveena oli limenvihreä kakku ja omenankukkia. Täytetoiveena mansikka- ja valkosuklaa sekä toive pistaasista yhdistettynä täytteeseen. En ollut koskaan käyttänyt pistaasipähkinää kakun täytteenä, enkä ehtinyt myöskään testikakkua tekemään, joten otin riskin ja rouhin pistaasipähkinät valkosuklaamoussen sekaan ja voin kertoa, että riskinotto kannatti! Täytteestä tuli vallan toimiva; pistaasipähkinän suolaisuus yhdistettynä kohtalaisen makeaan valkosuklaamousseen.


Pohja: 
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.
Kostutukseen käytin Spriteä.

Mansikkamousse:
1/2 l  pakastemansikoita
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

Valkosuklaa-pistaasimousse:
2 dl vispikermaa
100 g maustamaton tuorejuustoa
130 g valkosuklaata 
n. 100 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
4 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät kohtalaisen karkeaksi rouheeksi. Lisää pistaasirouhe valkosuklaamoussen sekaan. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. 

Kakun päällä itsetehty vaahtokarkkimassa, jonka alla sokerikreemi. Omenankukat tehty sokerimassasta.

tiistai 14. toukokuuta 2013

Äitienpäivän suklaa-mansikkakakku

Äitini toivoi mansikkakakkua Äitienpäiväksi. Pääsin kuitenkin kakun tekoon lauantai-iltana vasta puoli kymmenen aikaan, joten täytekakun tekoon en enää taipunut. Täytekakun sijaan tuli tehtyä tällainen tuorejuustokakku, jonka koristelin tuoreilla masikoilla. Hyvin maistui tämäkin!



Kakussa pohjana tämän hetken suosikkini, brownie-pohja!
pohja
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja suklaa. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Kostutin pohjan Spritellä (noin 1/2 dl). Ennen kostuttamista tein pohjaan muutamia reikiä haarukalla, jotta pohja kostuisi paremmin.

Suklaamousse
3 liivatetta
200g  tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan (3 rkl). Sekoita täytteeseen hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään mansikkamoussen valmistumisen ajaksi.

Mansikkamousse:
1/2 l  pakastemansikoita
2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon. Kaada täyte hieman hyytyneen suklaamoussen päälle. Anna hyytyä kakun jääkaapissa mielellään yön yli.



Havaneesikakku

Tällaisella kakulla herkuttelimme Havannalaiset ry:n erikoisnäyttelyssä huhtikuussa 2013!
Kakulla haluttiin yllättää viime vuoden junior handlereiden Suomen mestari ja samalla juhlistaa upeaa saavutusta! Kakun koristeluun toiveena oli vaaleanpunaiset kermaruusupursotukset sekä jotain koiriin liittyvää.

 Kuva on valitettavasti hieman huonolaatuinen, pikaisesti kännykällä napattu....

Koristeet on tehty vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta ja kakun täytteenä valkosuklaa- ja mustikkamousse. Alunperin sovittiin, että teen mansikka-valkosuklaamousset kakun väliin, mutta täyttövaiheessa huomasin, että mansikat ovat pakkasesta päässeet loppumaan. Lennosta vaihdoin sitten täytteeksi mustikkamoussen ja pakko todeta, että kyllä sekin täyte on todella herkullinen ja maistuva!

Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen Spriteä.

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, soseutetut mustikat ja kermavaahto. Liuota liivatteet vajaaseen puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana.

Valkosuklaamousse:
2,5 dlFlora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.


lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ristiäiskakku

Sain kunnian tehdä pienen Vilma-tyttösen kastejuhlaan ristiäiskakun. Toiveena oli vaahtokarkkimassalla päällystetty vaaleanpunainen kakku, muuten sain vapaat kädet kakun toteutukseen. Kakun täytteenä valkosuklaa- ja mansikkamousset. Päällä itse tehty vaahtokarkkimassa ja koristeet tehty kaulintamassasta.