lauantai 2. huhtikuuta 2016

Cinnamon rolls

Nämä ihanan herkulliset kanelipullat pyörivät netin leivontapalstoilla ahkeraan viime syksynä. Kun kerran olin päässyt pullan leipomisen makuun niin pitihän minunkin näitä testata. Todella maistuvan ja hyvän reseptin löysin Anin näppärät näpit -nimisestä blogista.


Taikina:
1/2 l maitoa
100 g voita
1 dl sokeria
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
N. 10 dl vehnäjauhoja (+ 2 dl kaulintavaiheeseen)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 rkl suolaa

Täyte:
Voita
Fariinisokeria
Kanelia

Sekoita maito, voi ja sokeri kattilassa ja lämmitä sekoittaen niin, että ainekset sulavat. Siirrä pois hellalta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen nesteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita neste ja jauhot keskenään. Taikinaa ei tarvitse vaivata, sekoita vain sen verran että jauhot ovat hyvin sekoittuneet eikä taikinassa ole jauhopaakkuja. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota noin tunnin ajan.

Kun taikina on kohonnut, kaada löysä taikina alustalle, jossa on reilusti jauhoja. Vaivaa jauhot taikinaan niin, ettei se enää tartu alustaan tai kaulimeen kiinni. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toisesta puolikkaasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä taikinalevyn päälle tasaisesti pehmeää voita, reilusti fariinisokeria ja kanelia. Kääri napakalle rullalle. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja terävällä veitsellä ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Jätä pullien väliin pienet raot. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Tee samoin toiselle taikinan puolikkaalle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet vähän väriä. Anna pullien jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.

Kuorrute:
N. 2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
25 g voita
Ripaus suolaa

Sekoita kuorrutteen aineet keskeään sekaisin. Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoon muut aineet. Kuorrute saa olla löysää. Kaada kuorrute pullien päälle niin, että jokaisen pullan päälle tulee kuorrutetta. Anna pullien olla vuoassa kuorruttamiseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti