perjantai 8. huhtikuuta 2016

Nimiäiskakku

Sain kunnian tehdä ystäväni tyttären nimiäisiin täytekakun. Kakku on täysin ystäväni toiveiden pohjalta tehty. Pohjana ihanan mehevä suklaakakkupohja ja välissä tuhdit kerrokset vadelma-Marianne-moussea. Päällä vaahtokarkin makuinen massa. Myös koristeet tehty samasta massasta.



Suklaakakkupohja (20 cm)
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoitellen. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (20 cm) ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Kostutus 1-1,5 dl sitruunalimpparia

Vadelma-Mariannemousse
200 g pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 pss Mariannecrushia

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita jäiset vadelmat kattilaan pienen vesimäärän ja sokerin kanssa. Kiehauta vadelmat (mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, keitä vadelmia 5 minuuttia). Liuota liivatteet kuumaan vadelmasoseeseen ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota vispikerma ja tuorejuusto yhtä aikaa jämäkäksi vaahdoksi. Lisää kädenlämpöiseksi jäähtynyt vadelma-liivateseos ohuena nauhana kermavaahtoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi Mariannecrush. Täytä kakku moussella ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Voikreemi
200 g voita
200 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi.

Levitä ohut kerros voikreemiä hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla. Nosta kreemitetty kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen sokerimassan laittoa, tällöin kreemi ehtii kovettua ja kakun pinnasta saa tasaisemman.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi silikonialustan päällä. Sokerimassalevyn koko saa olla noin 1,5 kertainen kakun kokoon nähden niin reunat saa helpommin tasoitettua. Nosta sokerimassalevy varovaisesti kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat. Leikkaa ylimääräiset sokerimassa reunoilta pois ja koristele.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti