lauantai 2. huhtikuuta 2016

Joulukakku

Jouluaattona herkuttelimme tällaisella suklaakakulla. Kakku on lähes samanlainen kuin aiemmin pikkujouluihin tekemäni kakku. Täytteenä tällä kertaa appelsiinimousse. Appelsiini sopii kyllä hyvin suklaan kanssa!


Suklaakakkupohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoitellen. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (20 cm) ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Appelsiinimousse:
2 appelsiinin kuoriraaste
2 appelsiinin mehu
1/2 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu. Laita kattilaan mehu, kuoriraaste ja sokeri. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Jäähdytä vesihauteessa kädenlämpöiseksi. Vaahdota vispikerma ja tuorejuusto yhtä aikaa jämäkäksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-kermavaahdon joukkoon. Täytä kakku moussella ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Suklaa-voikreemi:
200 g voita
200 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. Lisää lopuksi kaakaojauhetta sen verran kunnes kreemi on haluamasi väristä.

Levitä voikreemi hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla.

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita

Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi rouheeksi ja laita ne metallikulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoittele hieman että suklaa sulaa kermaan. Lisää joukkoon nokare voita ja anna myös sen sulaa seokseen. Anna seoksen seistä hetken aikaa pöydällä kunnes se hieman jähmettyy. Kaada ganache kakun päälle ja tasoita pinta lastalla ja anna kuorrutetta valua myös kakun reunojen yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti