lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kummitytön Frozen-synttärit

Siskontyttöni, kummityttöni, täytti jo huimat 8 vuotta. Kovin kauaa ei neidin tarvinnut miettiä kun kysyin, millainen kakku tehtäisiin... No Frozen tietenkin! Vihdoin pääsin minäkin tekemään Frozen-kakun. Pinterestistä etsin ideoita ja lopulta päädyin tällaiseen lopputulokseen: kerroskakku, jossa täytteenä Kakkutaikurin tropicalmousse. Kakku on kuorrutettu siniseksi värjätyllä voikreemillä ja sen päällä sokerimassa levy valumaan kuin lumi jään päällä. Olaf-koristeen tein itse sokerimassasta, Elsa on ostettu valmiina Ullan unelmasta. Lisäksi sininen jää sokerista.




Pohja (15 ja 23 cm):

150 g voita

7 kananmunaa

2,5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää munasokerivaahdon vaahdon joukkoon vuorotellen voisula ja jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin (15 ja 23 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-50 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. 


Kostutus: sitruunalimppari


Tropicalmousse:

3 limen mehu

2 sitruunan mehu

2 appelsiinin mehu

2 rkl mangososetta

2 dl sokeria

250 g mascarponea

200 g sitruunatuorejuustoa

200 g appelsiinituorejuustoa

8 dl vispikermaa

1 tomusokeria

10 liivatelehteä


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kattilassa hedelmien mehut, mangosose ja sokeri. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Jäähdytä vesihauteessa kädenlämpöiseksi. Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon ohuena nauhana liivate-mehuseos. Täytä kakut moussella ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.


Voikreemi

500 g voita

500 g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl vettä

Sinistä pastaväriä


Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. Lopuksi värjää kreemi sopivan väriseksi.


Levitä ohut kerros voikreemiä hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla. Nosta kreemitetty kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen sokerimassan laittoa, tällöin kreemi ehtii kovettua ja kakun pinnasta saa tasaisemman.


Kauli sokerimassasta ohuet levy. Käytä kakkuvuokaa mallina ja leikkaa sokerimassasta hieman vuoan pohjaa suurempi levy, johon muotoilet hieman epätasaiset reunat. Nosta varovaisesti kakun päälle ja tasoita pinta.


Jää:

2,5 dl sokeria

60 g (0,5 dl) glukoosisiirappia

0,5 dl vettä

sinistä elintarvikeväriä


Tämä jään ohje on suoraan Dansukkerin sivulta:

Laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos siniseksi, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Anna jäähtyä. Riko jäälevy ja koristele kakku


Sokerimassa-Olaf

Frozen-pikkuleivät

Ja marengit vaaleansinisen teeman mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti