lauantai 2. huhtikuuta 2016

Jääkaappisämpylät

Pääsiäisen alla tuli testattua paljon esillä olleita jääkaappisämpylöitä. Ohjeen bongasin Annin uunissa -blogista, jota hieman muuntelin kaapista löytyneiden jauhojen ja leseiden mukaan. Nämä olivat kyllä oikein maukkaita ja todella helppoja tehdä. Tosi näppärästi sai tuoreet, lämpimät sämpylät sunnuntaiaamuna aamupalapöytään!



Taikina:
7,5 dl vettä
Puoli pussia kuivahiivaa
1-1,5 rkl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kauraleseitä
2 rkl pellavarouhetta
3 dl sämpyläjauhoja
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola. Lisää kaurahiutaleet, leseet ja rouhe joukkoon isolla lusikalla sekoittaen. Lisää jauhoja desi kerrallaan. Lopuksi lisää öljy. Valmis taikina on aika löysä.
Peitä kulho leivinpaperilla ja leivinliinalla ja laita yöksi jääkaappiin kohoamaan.
Aamulla nosta kulhosta taikinaa isolla lusikalla leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Halutessasi ripottele päälle siemeniä tai jauhoja ja tee ristiviilto päälle. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti