sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Hampurilaissämpylät

Pari viikkoa sitten avasimme tämän vuoden grillikauden perinteisesti burgereilla. Tällä kertaa päätin tehdä myös sämpylät itse. Ohjeen sämpylöitä varten löysin ystäväni Habaneron blogista.

Tämä resepti on siis suora kopio Habaneron sämpylöistä, mutta koska nämä todellakin olivat niin täydellisiä ja parhaita koskaan tekemiäni hampurilaissämpylöitä, on tämä ohje pakko kirjoittaa myös itselleni ylös tänne omaan blogiin! 



Hampurilaissämpylät (6 kpl)
2,5 dl vettä
3 rkl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
3 dl durumvehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
1 kananmuna

Päälle:
1 kananmuna
2 rkl vettä
Seesaminsiemeniä 

Lämmitä vesi-maitoseos noin 42 asteiseksi. Kaada lämmin neste yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva ja sokeri ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Sulata voi ja riko kananmuna joukkoon. Laita yleiskoneeseen taikinakoukku ja lisää jauhoja ja voi-munaseosta vuorotellen. Vaivaa noin 10 minuuttia. Irroita välillä taikina koukusta ja jatka vaivaamista. Lopuksi vaivaa voimakkaasti kaikki viimeisetkin ilmakuplat pois. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 2 tuntia.

Leivo taikinasta kuusi kohtuullisen suurta ja pyöreää pullaa. Kohota liinan alla vielä noin tunti.

Voitele sämpylät kananmunan ja veden seoksella ja halutessasi laita päälle seesaminsiemeniä. Paista kiertoilmalla 175 asteessa keskitasolla noin 10-13 minuuttia. Anna sämpylöiden levätä vielä hetki liinan alla ennen hampurilaisten kokoamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti