perjantai 8. huhtikuuta 2016

Hello Kitty -kakku

Työkaverin tyttären 3-vuotis synttärijuhliin tein toiveiden mukaisen Hello Kitty -kakun. Kakku on gluteeniton ja laktoositon. Kakkupohjaa varten tein yhden 4 munan kääretorttupohjan perunajauhoista. Kääretorttupohjasta leikkasin sitten 20 cm:n vuokaan sopivat kakkupohjat. Täytteenä toiveen mukaan mansikkamousse. Kakku on kuorrutettu vaahtokarkinmakuisella sokerimassalla. Myös koristeet on tehty samasta massasta.



Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.

Kostutus: 1-1,5 dl sitruunalimpparia

Mansikkamousse (kahteen väliin, 20 cm vuoka):
400 g pakastemansikoita
200 g tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja laita ne kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna mansikkasurvos lähes kiehuvaksi. Nosta kattila pois hellalta ja liuota liivatteet kuumaan mansikkasurvokseen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi vesihauteessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä jämäkäksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt mansikka-liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-kernavaahtoseoksen joukkoon. Täytä kakku mansikkamoussella ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Voikreemi

200 g voita

200 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl vettä


Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi.


Levitä ohut kerros voikreemiä hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla. Nosta kreemitetty kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen sokerimassan laittoa, tällöin kreemi ehtii kovettua ja kakun pinnasta saa tasaisemman.


Kauli sokerimassa ohueksi levyksi silikonialustan päällä. Sokerimassalevyn koko saa olla noin 1,5 kertainen kakun kokoon nähden niin reunat saa helpommin tasoitettua. Nosta sokerimassalevy varovaisesti kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat. Leikkaa ylimääräiset sokerimassa reunoilta pois ja koristele.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti