lauantai 2. huhtikuuta 2016

Pingviinikakku

Tyttäreni täytti helmikuussa jo 1,5 vuotta ja tottahan toki moista ikää piti kakun kanssa juhlia. Halusin tosin samalla harjoitella hieman parin viikon päästä olevia kummitytön synttäreitä varten, jonne toiveissa oli Frozen-kakku. Testasinkin tässä sekä kreemin värjäämistä siniseksi, kakun kuorruttamista sokerimassalla vain osittain sekä uutta helminauhamuottiani. Käymme tyttäreni kanssa viikoittain muskarissa ja alkuvuodesta siellä laulettiin ja leikittiin yhtä todella hauskaa pingviinilaulua, josta tyttäreni tykkää tosi kovasti. Siitä lähti sitten idea pingviineihin kakun päälle. Kakun sisällä täytteenä on tropicalmousse, jonka ohjeen olen löytänyt Kakkutaikurilta. Muokkasin ohjetta hieman, että se olisi määrältään sopiva kakun täytteeksi molempiin väleihin. Aika reilut täytteet tuli kakun väliin siitä huolimatta.


Pohja (20 cm):
50 g voita
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää munasokerivaahdon vaahdon joukkoon vuorotellen voisula ja jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. 

Kostutus: sitruunalimppari

Tropicalmousse:
1 limen mehu
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 rkl mangososetta
1 dl sokeria
250 g mascarponea
200 g sitruunatuorejuustoa
5 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kattilassa hedelmien mehut, mangosose ja sokeri. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Jäähdytä vesihauteessa kädenlämpöiseksi. Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon ohuena nauhana liivate-mehuseos. Täytä kakku moussella ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Voikreemi
200 g voita
200 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Sinistä pastaväriä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi noin 10-12 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. Lopuksi värjää kreemi sopivan väriseksi.

Levitä ohut kerros voikreemiä hyytyneen kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinnat mahdollisimman tasaiseksi joko palettiveitsellä tai muoviraapalla. Nosta kreemitetty kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen sokerimassan laittoa, tällöin kreemi ehtii kovettua ja kakun pinnasta saa tasaisemman.

Kauli sokerimassasta ohuet levy. Käytä kakkuvuokaa mallina ja leikkaa sokerimassasta hieman vuoan pohjaa suurempi levy, johon muotoilet hieman epätasaiset reunat. Nosta varovaisesti kakun päälle ja tasoita pinta.

Täytekakun lisäksi kahvipöytään valmistin herkullista ja helppoa tonnikalavoileipäkakkurullaa sekä tein leipiä, joiden päällä oli rucolaa, brie-juustoa ja lakkahilloa. Todella maukas yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti