lauantai 2. huhtikuuta 2016

Dallaspullat

En ole koskaan ollut mikään kova pullanleipoja. Ensinnäkään en yhtään tykkää siitä taikinan vaivaamisesta ja toiseksi, isäni leipoo niin hyviä pullia ja munkkeja, ettei ole ollut tarvetta leipoa itse :)
Sain tänä jouluna mieheltäni joululahjaksi jo vähän etukäteen haaveilemani yleiskoneen ja nyt päätin iskeä pullanleivonnan kimppuun oikein koneen kanssa. Dallaspullat ovat yksiä ehdottomia suosikkeja, joten päätin aloittaa niistä. Kakkutaikurin blogista löytyi todella hyvä ihan peruspullan ohje sekä täyte Dallaspulliin. Tätä pullataikinaohjetta olen tämän jälkeen aina käyttänyt. Tykkään todella kovasti!


Pullataikina (n. 18 kpl):
50 g hiivaa
100 g voita
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
8-9 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lämmitä maito kattilassa ja sulata voi joukkoon. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada sula voi ja lämmin maito hiivan päälle. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri ja anna sen sulaa nesteeseen. Lisää kardemumma ja suola. Lisää jauhoja nesteeseen vähän kerrallaan. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu suht kiinteältä. Kannattaa tarkistaa jauhojen määrän tarvetta viimeistään 8 desin kohdalla. Jätä taikina mieluummin liian löysäksi.

Anna taikinan kohota noin puoli tuntia lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Täyte:
150 g voita
150 g rahkaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Ohjeesta tulee noin 25 Dallaspullaa.

Pehmennä voi varovaisesti mikrossa, älä sulata. Sekoita kulhossa kaikki ainekset sekaisin ja jätä kulho huoneenlämpöön.


Kun pullataikina on kohonnut. Kaulitse taikina levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle ja rullaa se kääröksi. Leikkaa rullasta noin kolmen sentin paksuisia siivuja ja laita siivut pellille. Anna pullien kohota noin 15 minuuttia ennen paistamista. Voitelua pullat ei tarvitse, sillä täyte on niin rasvainen. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin ruskean värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti