lauantai 2. huhtikuuta 2016

Pääsiäisen kääretorttu

Tyttäreni selasi pääsiäisen aikana uusinta Kotivinkkiä, näytti lehdessä ollutta kääretortun kuvaa ja ilmaisi, että äidin pitäisi tätä leipoa :) Hieman muokkasin lehden ohjetta. Maukas kääretorttu tuli!


Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 rkl vahvaa kahvia
4 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl lemon curdia
100 g suklaata rouhittuna

Koristeluun:
50 g suklaata rouhittuna
Suklaamunia
Pääsiäiskarkkeja

Vaahdota muna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovaisesti muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Keitä kahvi ja jätä se jäähtymään. Vaahdota kerma, rahka ja sokerit yhtä aikaa jämäkäksi vaahdoksi. Kostuta kääretorttupohja kahvilla. Levitä 2/3 kerma-rahkavaahdosta kääretorttupohjan päälle. Levitä lemon curdia vaahdon päälle ja ripottele pinnalle rouhittu suklaa. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Ota kääretorttu pois jääkaapista. Poista paperi ja leikkaa kääretortun päät siistiksi. Levitä loput rahkavaahdosta kääretortun päälle ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti