Baileys-kakun ohjeita löytyy netistä useita eri versioita. En millään muista, mistä lähteestä tämän reseptin olen aikoinani löytänyt. Herkuttelimme tällä kakulla jouluna 2010.
pohja:
pohja:
200 g digestive-keksejä
50 g voita
täyte:
5 liivatetta
250 g mascarponea
2 prk Flora Vispiä
1 ½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 dl Baileys-likööriä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää mascarponejuusto ja sokerit. Kiehauta Baileys-likööri ja liuota liivatteet likööriin. Lisää seos ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
VastaaPoistauudemmat kuvat