sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Isänpäiväkakku

Vuoden 2011 Isänpäiväkakkuna oli tuplasuklaatuorejuustokakku, jonka päällä Marianne-crushia ja sokerimassasta tehdyt Reinot.

pohja:
200 g    Digestive-keksejä
75 g      voita

tumma täyte:
3          liivatetta
200g    tummaa suklaata
1 prk    maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl     tomusokeria
2 dl      kuohukermaa
2 rkl     kahvia / kahvilikööriä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan kahviin tai kahvilikööriin. Sekoita täytteeseen hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään vaalean täytteen valmistumisen ajaksi.

vaalea täyte:
3          liivatetta
200g    valkosuklaata
2 dl      kuohukermaa
2rkl      maitoa (vettä)
1 prk    vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen vaniljarahka. Sulata suklaa ja yhdistä se kerma-rahkaseokseen. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä tai maitoa. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen. Kaada täyte tumman täytteen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti