sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Texmex-voileipäkakku

Tämän ohjeen alkuperä on muistaakseni Pirkka-lehdestä. Reseptin aineiden määriä hieman muokkailtu sopimaan mielestäni paremmin omaa ajatustani siitä, että täytettä pitää olla runsaasti välissä.

32 palaa täysjyväpaahtoleipää

broileritäyte:
450 g broilerin filesuikaleita
suolaa
pippuria
1 tlk salsaa (320 g)
1 tlk juustodippiä (300 g)

guacamoletäyte:
1 prk guacamoledippiä (á 300 g)
1 punainen paprika

kostus:
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sitruunan mehua

kuorrutus:
½ tlk guacamoledippiä (á 300 g)
200 g ranskankermaa


Ruskista broilerin suikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsa ja juustodippi.

Kuutioi paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado vadille 8 leipäviipaletta. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippi ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku kelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino. Nosta kakku kylmään yön yli.

Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti