Juhannuksena herkuteltiin tällaisilla mansikkaleivoksilla.
pohja:
250 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
5 liivatetta
100 g valkosuklaata
½ dl mansikkamehutiivistettä
250 g mascarponejuustoa
2 valkuaista
½ dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
(punaista elintarvikeväriä)
Koristeluun:
mansikoita (/vadelmia)
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Paine seos neliönmuotoisen irtopohjavuuan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet mehuun. Yhdistä mascarponejuusto ja valkosuklaa, sekoita tasaiseksi. Valuta joukkoon liivateseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaa-mascarponeseokseen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja nostele se muiden aineiden joukkoon.
Kaada massa keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin yön yli hyytymään.
Koristele mansikoilla (tai vadelmilla). Voit tehdä myös leivosten päälle kiilteen hyytelösokerista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti