Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¼ dl perunajaouhoja
½ tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Kostutus:
1 dl espressokahvia
Täyte:
250g mascarpone juustoa
½ prk ranskankermaa
3 rkl konjakkia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
1 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
3 rkl espressoa
Pinnalle:
Kaakaojauhetta
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa juuston joukkoon ranskankerma, konjakki, keltuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot varovasti juustoseokseen. Liuota liivatelehdet kuumaan espressoon ja lisää hieman jäähtynyt liivateseos edellä mainittuun seokseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti