sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tiramisu

Tämä Tiramisu on oma yhdistelmäni kolmesta eri reseptistä. Halutessaan ohuen kakkupohjan voi korjata savoiardikeksillä, joita siis perinteiseen tiramisuun tulee.


Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¼ dl perunajaouhoja
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Kostutus:
1 dl espressokahvia

Täyte:
250g mascarpone juustoa
½ prk ranskankermaa
3 rkl konjakkia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
1 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
3 rkl espressoa

Pinnalle:
Kaakaojauhetta

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa juuston joukkoon ranskankerma, konjakki, keltuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot varovasti juustoseokseen. Liuota liivatelehdet kuumaan espressoon ja lisää hieman jäähtynyt liivateseos edellä mainittuun seokseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti