Täytteen reseptin löysin Open Cafe -blogista joulun 2010 aikaan. Tämän kakun vein työpaikalleni joululomalle lähtiessäni.
pohja:
pohja:
150-200 g piparkakkuja
75-100 g voita
täyte:
6 liivatetelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk Flora Vanillaa
päälle:
6 liivatelehteä
4 dl glögiä
(punaista elintarvikeväriä)
Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle.
Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja sokerit. Käytä sekoittamiseen tarvittaessa sähkövatkainta. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti