sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tuplasuklaakakku

pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

tumma täyte:
3 liivatetta
200g tummaa suklaata
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl kahvia / kahvilikööriä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata suklaa esim. mikrosssa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan kahviin tai kahvilikööriin. Sekoita täytteeseen hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään vaalean täytteen valmistumisen ajaksi.

vaalea täyte:
3 liivatetta
200g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2rkl maitoa (vettä)
1 prk vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen vaniljarahka. Sulata suklaa ja yhdistä se kerma-rahkaseokseen. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä tai maitoa. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen. Kaada täyte tumman täytteen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku esim. mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti