sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mansikkakruunu

Emmin päivä -kakkua toukokuussa 2010. Taisi olla Me Naisista tämä resepti.

10 liivatelehteä
12-14 savoiardikeksiä
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl Flora Vispiä
2 dl mustikoita (pakaste)
5 dl tuoreita mansikoita
250 g mascarponejuustoa
½ dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Peitä irtopohjavuoan (23 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa keksit kahtia ja asettele palat pystyyn vuoan reunoille (pyöreä pää ylöspäin).

Vaahdota valkuaiset kulhossa. Lisää sokerit valkuaisvaahtoon lusikallinen kerrallaan voimakasta vatkaamista jatkaen. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat ja mustikat. Yhdistä mascarponejuusto, marjasose ja vaahdot keskenään. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää seokseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa.

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti