sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Omenarahkapiirakka


Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g maitorahka
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1,5 dl sokeria
puolen sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
3 omenaa
sokeria
kanelia

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Pohjusta irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti