sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pääsiäiskakku

pohja:
150 g  kaurakeksejä
75 g    voita sulatettuna

rahkatäyte:
4          liivatelehteä
½ dl     sitruunamehua
500 g   maitorahkaa
1 rkl     vaniljasokeria
1 ½ dl   sokeria
2 dl      kuohukermaa

persikkatäyte:
5          liivatelehteä
½ dl     sitruunamehua
2 tlk     persikoita (à 425/240 g)
1 dl       sokeria


Jauha keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele seos vuoan pohjalle.

Valmista ensin rahkatäyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kulhossa keskenään rahka ja sokerit. Purista liika vesi liivatelehdistä ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja sekoita rahkaseokseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Valmista noin tunnin päästä persikkatäyte. Valuta ja soseuta persikat, ripota sekaan sokeri. Käsittele liivatelehdet kuten edellä. Lisää liivate ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten. Kaada persikkatäyte jähmettyneen rahkatäytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku suklaalla tai esim. suklaisilla pääsiäismakeisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti