sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mustikka-valkosuklaakakku


Nämä kakut menivät isäni 60-vuotisjuhliin, joita juhlimme 1.1.2011. Täytteiden ohjeet Hellapoliisin alkuperää.

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5dl mustikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, soseutetut mustikat ja kermavaahto. Liuota liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana.

Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti