sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Vadelmahyydykekakku

Tämä kakku on tehty kummityttöni ristiäisiin helmikuussa 2008. Ohjeen alkuperä Hellapoliisilta.

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl Flora vanilla
½ l maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
2-3 dl vadelmia
(punaista elintarvikeväriä)

Pinnan kiille:
1 dl vadelmamehua
½ dl hyytelösokeria
n. 2 dl vadelmia

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää jugurtti ja sokerit. Liuota vedessä liotetut, pehmeät liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Sekoita täytteeseen vadelmat ja halutessasi värin syventämiseksi hieman punaista elintarvikeväriä. Kaada joukkoon ohuena nauhana hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle. Laita kylmään useaksi tunniksi tai yön yli.
Kiehauta mehu, lisää joukkoon hyytelösokeri, kiehauta, kunnes nesteestä tulee kirkas, lisää joukkoon vadelmat. Jäähdytä hetkinen. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle. Laita jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti