sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mansikkatorttu


Tämä on äitini vanha resepti. Maailman paras mansikkatorttu!

pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 keltuainen
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

täyte:
2 keltuaista
2 rkl sokeria
¾ rkl maissijauhoja
2 ½ dl kermaa

päälle:
mansikoita

Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 astetta noin 25 minuuttia.

Valmista täyte kiehauttamalla kattilassa täytteen aineet koko ajan sekoittaen. Kun täyte kiehahtaa, ota kattila pois levyltä. Kaada täyte kypsän pohjan päälle.

Laita päälle mansikoita ja valmista päälle halutessasi kiille hyytelösokerista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti