sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Suklaa-konjakkikakku



Tämän reseptin olen muistaakseni aikanaan löytänyt Hellapoliisin sivuilta. Herkullinen kakku esimerkiksi isänpäiväksi.

Pohja:
1 pkt (225 g) Kantolan Cafe brownie cookies -keksejä
100 g  voita sulatettuna

Täyte:
6 liivatelehteä
2 munaa
½ dl sokeria
2 ½ dl Flora vanillaa
120 g pussi Fazerin suklaarouhe crushia
1 dl sokeroitua kaakaojauhetta
½ dl konjakkia
½ dl vettä
 
Koristeluun:
n. 1 dl kermaa vaahdotettuna

Jauha keksit hienoksi muruksi, sekoita joukkoon sula voi. Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota Flora vanilla. Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon suklaarouhe, kaakaojauhe sekä konjakki. Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti