sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Prinsessakakku

Prinsessakakkua prinsessahäihin. Mansikkatuorejuustokakulla herkuteltiin samalla kun katsottiin Ruotsin prinsessa Victorian ja Danielin häitä kesäkuussa 2010.

pohja:
150 g Domino-keksejä
30 g sulatettua voita

täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 l mansikoita
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
7 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula. Painele seos vuokaan.

Soseuta mansikat. Sekoita pehmeään tuorejuustoon mansikkasose, sokerit, sitruunanmehu ja kardemumma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Purista vesi liivatteista ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Jäähdytä vähän. Sekoita tuorejuustoseokseen liivateseos ja vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaa ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Koristele hyytynyt kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti