Tässä pari tekemääni kinkkuvoileipäkakkua. Alla oleva ohje on noin 15 hengen voileipäkakkuun.
12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
8-9 Real-leipäviipaletta
n. 2,5 dl lihalientä
Täyte 1:
350 g palvikinkkua palana
200-250 g ranskankermaa
½ punainen paprika
Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.
Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200-250 g ranskankermaa
(persiljaa silputtuna)
Sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa leivistä kaikki ensin kaikki reunat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä.
Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä. Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti. Ennen koristelua tasoita reunat leikkaamalla ylimääräiset tursuilevat palat pois.
Kuorrutus:
n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
n. 1,5 dl vispikermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Vaahdota kerma ja sekoita siihen loput aineet. Levitä ja/tai pursota voileipäkakun päälle. Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti