Pohja:
200 g Domino-keksejä
75 g voita
1 ps Pirkka cappuccino-jauhetta
Täyte:
4 ½ dl maitoa
1 ½ dl Blå Band –vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (n. 1 ½ pussia)
7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone-juustoa (250 g)
1 dl Baileys-likööriä
1 ps Pirkka capuccino-jauhetta
Päälle:
300 g vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Pursotukset:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon capuccino-jauhe. Lisää sitten keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Yhdistä maito ja vaniljakastikejauhe kulhossa ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasaista. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä joukkoon mascarpone-juusto ja vaniljakastike. Kuumenna Baileys kiehuvaksi. Sekoita joukkoon capuccino-jauhe. Sulata liivatteet Baileys-kahviin. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä.
Käytä kakun koristeluun tuoreita tai jäisiä vadelmia. Jätä reunoille tilaa pursotuksille. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Lusikoi kiillettä vadelmien päälle. Pursota vadelmien ympärille kermareunus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti