sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Irish sweetheart

Tämä resepti on muistaakseni Kinuskikissan blogista aikanaan löydetty. Meillä sitä herkuteltiin jouluna 2009.

Pohja:
200 g Domino-keksejä
75 g voita
1 ps Pirkka cappuccino-jauhetta

Täyte:
4 ½ dl maitoa
1 ½ dl Blå Band –vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (n. 1 ½ pussia)
7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone-juustoa (250 g)
1 dl Baileys-likööriä
1 ps Pirkka capuccino-jauhetta

Päälle:
300 g vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Pursotukset:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon capuccino-jauhe. Lisää sitten keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Yhdistä maito ja vaniljakastikejauhe kulhossa ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasaista. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä joukkoon mascarpone-juusto ja vaniljakastike. Kuumenna Baileys kiehuvaksi. Sekoita joukkoon capuccino-jauhe. Sulata liivatteet Baileys-kahviin. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä.

Käytä kakun koristeluun tuoreita tai jäisiä vadelmia. Jätä reunoille tilaa pursotuksille. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Lusikoi kiillettä vadelmien päälle. Pursota vadelmien ympärille kermareunus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti